Mellanmåla dig ner i vikt

Läste i en tidining om den sk. "mellanmålsmetoden", den går ut på att du ska äta oftare - men mindre portioner. Jag tyckte att den lät legitim, och det är lite så jag alltid har ätit.
En vanlig dag med den metoden kunde se ut såhär;
 
Frukost: Gärna en proteinrik så att du håller dig mätt längre
 
Kl 10: Om du är dålig på att äta frukost kan du äta ett mellanmål nu, för att inte överäta på luchen
 
Lunch: Proteiner och mycket grönsaker. Håll ner snabba kolhydrater som pasta och potatis
 
Kl 16: Ät ett litet mellanmål
 
Middag: Satsa på protein och grönsaker, en liten dessert är okej om du inte äter mer på kvällen
 
Kl: 20-21: Ät ett litet kvällsmål om du inte ätit dessert
 
Det är klart att det är svårt att början skära ner rejält på matfronten, och i början kan man behöva genomlida lite hungerskänslor. Men det är värt det. Du minskar magsäcken på ett naturligt sätt och blir därför inte lika hungrig - du orkar inte äta lika mycket.
 
En tjej i min klass - ja, dom agerar exempel här på bloggen - lever på shakes och 700 kalorier om dagen. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen vissa gånger när jag hör sånt, men det är upp till var och en.
När jag pratar om att på ett naturligt sätt minska kaloriintaget genom att äta mindre måltider och mindre sött, så påstår hon att det inte fungerar vad hon än gör.
 
Men det jag i huvudsak är rädd för, är att hon ska hamna i svältläge - vilket kroppen naturligt gör om den får i sig mindre än 1200 kcal/dag - eller att hon ska överäta när hon börjar äta "normalt".
Hon har gått ner i vikt, det kan jag inte säga något annat om, men det folk aldrig lär sig är att det inte finns några genvägar. Skulle det här nu vara en sån "kanondiet" så skulle nog varenda överviktig människa få den rekommenderad av läkaren.
 
Det är okej att äta sötsaker, om man känner att kroppen skulle behöva det. Man får utforma sin egen diet och komma ihåg att det handlar om självkontroll.